Een roltrap is het ideale vervoermiddel in winkels, warenhuizen en op stations om grote hoeveelheden mensen te vervoeren, zonder dat er wachttijden zijn. Op zich is het een heel veilig vervoermiddel – veiliger dan bijvoorbeeld de trap. Maar voorwaarde is wel dat de roltrap veilig wordt gebruikt.

Met de veiligheidsweek sluiten we aan op het internationale initiatief van de Safety Awareness Week. Jaarlijks worden honderdduizenden shoppers, reizigers, scholieren en andere lift- en roltrapgebruikers in Canada, de Verenigde Staten en sinds vier jaar ook in Nederland erop gewezen hoe zij veilig gebruikmaken van liften en roltrappen.

CAMPAGNE GERICHT OP JONG NEDERLAND

Tijdens de Week van de Veilige Roltrap 2017 richt Liftinstituut zich met name tot jong Nederland. Naast een online voorlichtingscampagne voor jonge ouders heeft Liftinstituut ook twee gratis lespakketten voor kinderen in het basisonderwijs ontwikkeld. Juffen en meesters kunnen dit lespakket bestellen via www.liftinstituut.nl./onderwijs.

FEESTELIJK EVENT ROND 250E LESPAKKET

Op woensdagmiddag 8 november reikt Liftinstituut in de Haagse bioscoop Pathé Spuimarkt het 250e lespakket uit aan een basisschoolklas uit Leidschendam. Dit gebeurt onder het toeziend oog van acteur en presentator Pepijn Gunneweg, bekend van o.a. de BZTshow en Foute vrienden, en presentator Bart Meijer, bekend van o.a. Het Klokhuis en de Beste Vrienden Quiz. Tijdens de feestelijke bijeenkomst onderwerpen zij de kinderen en hun ouders aan een eerste veiligheidskennistest: hoeveel weten zij over roltrappen en liften?”

 

De campagne wordt gefinancierd door:
stichting Nederlands Instituut voor Lifttechniek.

Stichting NIVL